top of page

Deep Tissue Massage

Bij de behandeling van sporters en mensen die dagdagelijks fysiek op de proef gesteld worden, is een gewone massage soms te oppervlakkig en is een diepere werking noodzakelijk. Ook bij patiënten die kampen met chronische spierklachten in de lage rug, benen, nek, ... kan deze specifieke werkwijze helpen.

Frictiemassage, triggerpunten en diepte-effleurages zijn de voornaamste technieken. Naast het detecteren van de spanningszones en -punten (door functioneel onderzoek) wordt er eveneens aandacht besteed aan de indicaties en contra-indicaties.

Dieptemassageperiodes kunnen afgewisseld worden met zachte massagetechnieken om het weefsel wat rust te gunnen. Dit kan niet vergeleken worden met klassieke massage.

Deep Tissuebehandelingen zijn soft tissue behandelingen. Daarmee wordt bedoeld dat er gewerkt wordt op spieren, fascia (=bindweefsel) en zenuwstructuren.  Onrechtstreeks beïnvloeden we de gewrichten en gewrichtstructuren.

Spieren die lang onder fysieke of emotionele stress gestaan hebben, kunnen intrinsiek verharden, spasmeren, verknobbelen.  Zelfs al wordt de oorzaak weggenomen, de gevolgen zullen daardoor niet meteen opgelost raken. Integendeel zelfs.  De gevolgen gaan een eigen leven leiden die eveneens moeten aangepakt worden.

Hoe chronischer de spierspanning, hoe meer impact deze zal krijgen op het algemeen functioneren van uw lichaam.

bottom of page